mmikkola2

Miksi perussuomalaiset erottivat Teemu Torssosen?

     

Maanantaina 3.6.2019

Miksi PerSu-johto erotti Teemu Torssosen?

Iltalehti uutisoi Keskisuomalaisen ohella, että perussuomalaisten puoluesihteeriehdokas, jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssosen on erotettu puolueesta. 

Erottamisen tiimoilta on ilmennyt epäselvyyksiä ja outo hiljaisuus puolueen puolelta. Aiheesta käydään kuitenkin vilkasta keskustelua useassa mediassa. Sosiaaliseen mediaan ja lehtiin perustuvan tiedon valossa kyseessä voidaan pitää äärimmäisyyksiin eskaloitunutta valta-asetelmaa puolueessa olevien intressiryhmien (vanha ’soinilainen’ perussuomalaisuus vs. ’halla-aholainen’, modernimpi, kansallismielisempi perussuomalaisuus) välillä. Perussuomalaisten sisällä vellova epämääräisyys ja tiedottamisen puute asian tiimoilta aiheuttaa luonnollisesti epäluottamusta ja kysymysten tulvaa. .

Riikka Slunga-Poutsalon mukaan (Iltalehti 30.5. 2019):  ”puolue ei voi eritellä julkisuuteen syitä erottamiselle”. Hän korostaa, ”ettei puolue koskaan erota jäseniään yhden julkaisun, kommentin tai tapahtuman takia.”

Puolue ei ole kaikesta päätellen eritellyt tai millään lailla perustellut päätöksiään edes Torssoselle koko meneillä olevan suhmuroinnin aikana huolimatta siitä,  että TT on itse proaktiivisesti pyytänyt keskustelua ja asioiden läpikäymistä.

On toki selvää, miksi Perussuomalaiset ajoittivat erottamisen vaalien jälkeen. Tuntuu puoluejohdon taktikoinnilta. Mutta erityisen huonoa makua ja epäeettistä toimintaa puolue esitti erottaessaan Teemu Torssosen kesken kovimman puoluesihteerikampanjoinnin, johon hän oli ilmoittautunut useita kuukausia sitten. Mistä tämä tällainen käyttäytyminen kertoo? Perussuomalaisten Keski-Suomen ehdokasasetteluun eduskuntavaaleissa 2019 liittyi sabotaasia, valheita ja vastuuttomuutta ’omien’ puolelta. Outoa lisäksi on se, että paljon tulosta aikaansaanut ja kannattajien ääniä nauttiva kaupunginhallituksen jäsen erotetaan ilman mitään perusteluja. Varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka paljon puoluejohto on saanut selitellä usean muun perussuomalaisen korkean tason edustajan toimintaa.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että erottamispäätöstä on arvioitu puolueen kokonaisedun kannalta. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Millä ihmeen tavalla Torssonen on uhka kokonaisetua ajatellen? Tämän aiheen kohdalla puolue ja useat mediassa viestivät perussuomalaiset toimijat ovat aivan hiljaa. Mikä on se ultimaattinen peruste tai syy, miksi puoluejohto asettuu tässä  puoluetta hajottavan, nykyistä perussuomalaisuutta vastustavan köörin puolelle? Tähän ei kukaan ole suostunut vastaamaan. Joka tapauksessa tämä erottamiseen liittyvä mediahuomio on todennäköisesti ylittänyt puolueen arvion. Kaikesta päätellen mediahuomio  tulee kasvamaan vielä entisestään.

Koska Torssosen annettiin tehdä puoluepolitiikkaa ilman että hänelle ilmoitettiin jo tiedossa oleva päätös erottamisesta, puoluehallitus tai -johto on nähnyt Teemun tärkeänä vaikuttajana ja toimijana, jonka erottaminen tulisi aiheuttamaan ikäviä kysymyksiä ja negatiivista julkisuutta. Aiheeseen liittyvät selvitykset, tapahtumien kulku ja eri vaikuttimet ovat useamman perussuomalaisen toimijan ja kommentoijan tiedossa. Mitä pidempään puolueen toimijat ja asianomaiset muut kuin Torssonen ovat hiljaa eivätkä perustele toimiaan, puoluejohdon, -hallituksen ja -toimiston toiminta näyttäytyy entistä huonommassa valossa. Näin ollen väistämättä muodostuu  vaikutelma, että kyseessä on enemmänkin jotain salailtavaa.
 

Tähän asti selvinneiden  tiedon ja tapahtumien puitteissa on jo valmiiksi paljon pureskeltavaa, mitä eteen sitten tuleekin, kun asioita pohditaan syvemmälle? Jotta jäsenet voivat tehdä hyviä valintoja puoluekokouksessa kesäkuun 2019 lopussa, on ensiarvoisen tärkeää, että Teemu Torssosen lisäksi myös muut perussuomalaiset saavat tietää asianmukaisen selonteon erottamiseen johtaneista syistä ja päätöksistä. Mielenkiintoista on myös kuulla, kuinka puoluehallitus ja -johto suhtautuvat tällaiseen toimintaan, joka näyttää olevan puolueen omien arvojen ja ohjelmassa olevien asioiden vastaista.

Riikka Slunga-Poutsalo tai Jussi Halla-aho, miten asiat oikein ovat?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d8338c66-ea33-4f4a-b3d3-c50e91fa73a7?fbclid=IwAR3fRs0246JLUk473sq_4tmshxG947n7AKZSpD7vJYwdZ61finf58M6K1b0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mikä lie valtataistelu menossa?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Puhdistukset ovat alkaneet?

Johan Mestari ehti ohjeistamaan Jani Mäkelääkin harkitsemaan muita puoluevaihtoehtoja..

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Milloin Mestari on Mäkelaa ohjeistanut etsimään uutta puoluetta?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Taisi olla viime tai edellisellä viikolla. Ihan nettikeskustelussa, jossa Mäkelä kritisoi Halla-ahon hyppäämistä putinistien kyytiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko hänen uusi kutsumanimensä "Johan Mestari"?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, tän viikon huumoriannos on seurata Hommafoorumilta keskustelua siitä, miksi Teemu Torssonen erotettiin perussuomalaisista.

Hyvä jatkokertomus ja vaihtoehto Marco de Wittin tauolle jääneille skriimeille.

Torssonen kansallismielisine luonnosuojeluyhdistyksineen on itsessään hahmona kuin Sorin sirkuksesta karannut. Mutta nää jäsenten väliset ottelut ja salaliittoteoreetikot vielä nostattavat tilanteen koomisuutta. :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämähän on US:n blogisteja.

En ole keskustellut, mutta näyttää pikavilkaisulla melko radikalisoituneelta ja tyypilliseltä Halla-aholaiselta.

Mikähän panee Halla-ahon puhdistamaan persuista hänen òmia aatetovereitaan.

Lieneekö Teemu Torssonen liian kova vastus, eli liian suuri uhka Halla-aholle kilpailussa puheenjohtajan paikasta ja myöhemmin neljän vuoden päästä mahdollisista hillotolpista.

Vai onkohan Teemu Torssonen radikalisoituneine mielipiteineen liian suuri uhka neljän vuoden päästä puolueelle luvassa oleville mahdollisille hillotolpille. Pitää muistaa että hillotolpat ovat todennäköisesti silloinkin kiinni siitä onko persut tarpeeksi maltillinen, eikä liian radikalisoituniut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä että tämä asia on nostettu esille, pohdittavaksi ja analysoitavaksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Liian fiksu persuksi? Muut, tai oikeammin jotkut, ovat tunteneet alemmuutta hänen älyllisen ylivoimansa edessä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Puheet sananvapaudesta ovat ps puolueessa lopulta huulten helinää, kuten tämäkin tapaus osoittaa.
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2675...

Kirjoitin huhtikuun alussa näkemyksen joka on nyt realisoitumassa.
Sallimalla laittomuudet ja epäoikeudenmukaisuudet, tehdään tilaa radikalismille. Tuleva ps puoluekokous näyttää perussuomalaisten karvat entistä selvemmin.
Puolue on erilaisten ryhmittymien paineessa ja se ei helpota Halla-ahon tilannetta. Ryhmittymät jotka etsivät johtoasemaa ovat kristillishuhtasaarelaiset Israel sympatioineen, tynkkysläiset, ex-soinilaiset (jotka lapsenuskoisuudessaan vielä roikkuvat mukana ja luulossa, että heidät hyväksytään)ja radikaalit ns "isänmaan" ystävät. Näillä ryhmittymillä on erilaiset linjaukset, jotka eivät ole yhteensovitettavissa.
Lienee selvää, että nyt hallitusneuvottelujen ratkettua ja kun vaalit on jo käyty myös ps harjaaminen saa vauhtia.
Halla-aho kantaa nyt vastuun puolueen hallituskyvyttömyyden tilasta, joka on ps johtajana ulosmitannut puolueelle kannatuksen oikeudenmukaisuuden ja kaiken sallivuuden kustannuksella.
Tämä ei ole tuonut kuitenkaan päätöksentekoon ja luottamukseen tarvittavaa kannatusta hallitusneuvottelujen pöydissä, joten kenttä on näreissään ja turhautunut.
Missään vaiheessa joko tarkoituksella tai tietämättään lumetodellisuudessa elänyt Halla-aho ei ole tuonut kenttäväelle ja äänestäjillee tiedoksi sitä, että tuo luottamus tarvitaan myös muiden puolueiden kanssa.
Mitä luultavammin lähtö tulee ja vuoden 2017 puolukokouksen tilanne toistunee.
Huhtasaari menee Brysseliin. Johtoon astunee mies tuntemattomuudesta.
Silloin on, kuten sanoin, vaarassa puolueen hajoaminen jälleen kerran.
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2735...
PS: Muuten Ilta Sanomat ei tätä kirjoitustani julkaissut Halla-ahon pj spekulaatioartikkelin yhteydessä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toimituksen poiminnat